This post is also available in: English

Vi har lavet nogle enkle bøger, som du kan bruge som håndbøger. Det er ikke så svært at bruge Lean, så det er bare med at komme i gang med det, der passer bedst til jeres udfordringer.

Lean in Agriculture - create mor Value with Less Work on the Farm

Lean in Agriculture

Create More Value with Less Work on the Farm

Bogen er på engelsk og har eksempler fra alle typer af landbrug.

Den kan købes på forlagets netside crcpress.com og på flere andre netsider fx Amazon. Den fås både som e-bog og i trykt version.

Løbende forbedringer på landbrug

Bogen fortæller, hvordan Lean tankegangen kan bruges i landbruget. Bogen viser med masser af eksempler, hvordan Lean, der jo er udviklet ved industriproduktion, også kan give fantastiske resultater på landbrug.

På alle landbrug er der arbejdsprocesser, der består af procestrin. Der er arbejde, der skal udføres med kvalitet – og der er medarbejdere, der skal motiveres. Så landbrug er ikke så forskellig fra andre brancher og Lean kan skabe store resultater på alle typer af landbrug.

Vi, Susanne Pejstrup og Vibeke Fladkjaer Nielsen, er eksperter i Lean på landbrug og vi fortæller om Lean-metoden i en klar, letlæselig stil, der kan bruges af landmænd over hele verden. Vi har skrevet cases fra flere landbrugstyper – planteavl, svineproduktion, mælkeproduktion, mink mm. Vi viser, hvordan respekt for mennesker, løbende forbedringer og visuel management kan forbedre resultaterne på landbruget. Bogen er rigt illustreret og appellerer til både ledere i landbruget, landbrugsarbejdere, dyrlæger, konsulenter og andre i agroindustrien.

Ricardo Ferreira de Mascarenhas

RM Consulting, Portugal

Jeg læste din bog i min ferie. Det er utvivlsomt en bog, der ud over at være en implementeringsmanual er en hurtig referencevejledning. Godt værktøj. Jeg kunne godt lide organisationen, eksemplerne og det er meget godt skrevet på et klart sprog. Tillykke.

Lean i Landbruget - Susanne Pejstrup og Vibeke Nielsen

Lean i Kvægbruget

Bogen er på dansk og har cases fra mælkeproduktion. Vi har dog fået at vide, at den også er god for andre brancher – fx håndværkere har haft glæde af at læse den.

Den er skrevet af Susanne Pejstrup og Vibeke Fladkjær Nielsen.

Bogen kan købes hos boghandlere og netbutikker som f.eks. Saxo og Gucci. Den kan også lånes på biblioteket.

Løbende forbedringer i mælkeproduktionen

Vi fortæller om, hvad Lean er for noget og hvordan du kan bruge det på landbrug. Der er en masse bileder og case-storys, så det er nemt at relatere til hverdagen på et landbrug. Du kan bruge bogen som en “gør-det-selv” bog.

Vi har det, man kalder “person-tilgangen” til Lean. Det vil sige, vi gør meget ud af, hvordan du kan involvere dine medarbejdere, få dem motiveret til at bidrage. Vi beskriver en masse måder at gøre det på med gode små historier fra praktisk landbrug.

Indretning af stalde til kvæg

Danske Anbefalinger

Susanne Pejstrup er en af eksperterne, der har bidraget til bogen med de danske anbefalinger til indretning af stalde til kvæg.

Der findes på SEGES hjemmeside en dansk opdateret version, som kan downloades som PDF. Se her Indretning af stalde til kvæg, 2018 Du behøver et login til Landbrugsinfo.

Dyrevelfærd er grundlaget for en god produktion

Det har været en fornøjelse af arbejde med bogen, for hele tiden har vi taget det udgangspunkt, at forholdene for dyrene skulle være helt i orden samtidig med, at arbejdsforhold i stalden, miljøforhold og økonomi skulle være på plads. Hvis du skal bygge, så er “Indretning af stalde til kvæg – Danske Anbefalinger” et godt sted at starte.

“Bogen” er opdelt i de enkelte kapitler, som kan downloades herunder (Du behøver et login til Landbrugsinfo for at kunne gøre det):

Kilde: SEGES / Landbrugsinfo

Cattle Housing Design

Danish recommendations

Bogen findes i en engelsk sproget udgave fra 2012.

Den kan købes som fysisk bog ved henvendelse til Vibeke Fladkjær Nielsen, Seges

Den kan downloades her Cattle Housing Design, 2012

Lean Farming logistics with walking lanes between buildings
Anlægget er planlagt med en god logistik, hvor køerne selv kan gå mellem bygningernes afsnit

Har du spørgsmål?

Så kontakt mig på telefon +45 3026 1500 eller mail sp@leanfarming.eu