This post is also available in: English

Interessen for Lean i landbruget er enorm i hele verden. Derfor giver det god mening at arbejde sammen med andre på tværs af lande og kontinenter. Er du rådgiver og har lyst til at træne dine kunder og deres ansatte i Lean Management? Har du også lyst til at være en del af vores verdensomspændende netværk Lean Farming® Business Parter? Da vi arbejder sammen om projekter, er det også nødvendigt, at du enten har gennemført Lean Farming® Master Trainer eller på anden vis har viden om og erfaring med Lean i landbrug.

Lean Farming® Master Trainer visit afarm to learn more

Bliv en Lean Farming® Master Trainer

Lean Farming tilbyder et certificeret kursusforløb Lean Farming® Master Trainer, som giver dig som rådgiver færdigheder til at kunne implementere Lean tankegangen på Landbrug og i at bruge værktøjerne på landbrug. Kurset varer i alt fire dage.

De første to dages undervisning er Lean teori og hvordan, Lean kan implementeres på landbrug – både mælkeproduktion, svineproduktion og planteavl. Det kan også være administration på større landbrug. Kurserne laves for 1-3 personer ad gangen, så der er god mulighed for at tilpasse til de brancher, deltagerne arbejder indenfor.

Derefter har vi to dage med besøg på landbrug for at lave workshops og få praktisk træning i brug af værktøjerne. Det giver også meget at høre om de erfaringer, landmænd har med Lean.

Efter endt kursus får deltagerne et certifikat som bevis på, at de har gennemført kurset. Dette certifikat er garant for, at deltagerne har fået viden og forståelse for Lean Management i landbruget. Kurset afsluttes ikke med en eksamen.

Antallet af deltagere på et kursus ligger mellem 1-3 personer. Det koster pr. deltager 16.000 DDK ved min. to deltagere ex. hotel og rejse.

Lean Farming® Business Partner

Bliv en Lean Farming® Business Partner

Konceptet Lean Farming® Business Partner er i sin opstart. Det skal blive et verdensomspændende netværk af rådgivere og andre, der arbejder med Lean i landbruget.

Jeg får mails fra folk i hele verden, der gerne vil vide mere om, hvordan vi arbejder med Lean i landbruget. Breno Rodrigues fra Brasilien var en af dem. Han deltog i et Lean Farming kursus i Danmark på et tidspunkt, hvor han var ansat ved flyfabriken Embraer i Brasilien, hvor han arbejdede med Lean. Nu har har dannet sit eget konsulentfirma Flyde Consulting, hvor han arbejder med Lean i landbruget.

Der er et kæmpepotentiale i at implementere Lean tankegangen i landbrug af alle slags. Der kan skabes bedre overskud til ejerne, mere tilfredse medarbejdere, men også reduceres på det madspild, som starter allerede i produktionen og i lagre rundt om i verden.

Forretningsmodellen er den, at vi hjælper hinanden med opgaver. For eksempel skal vi dække flere forskellige sprog og flere kontinenter. Breno Rodrigues hjælper for eksempel mig med en opgave hos en soyaproducent i Brasilien.

Lean farming train and educate for certifiation as Lean Farming Master Trainer

How to be a Lean Farming® Business Partner

Du kan også blive en del af vores verdensomspændende netværk Lean Farming® Business Partners. Da vi arbejder sammen om opgaver, er det også nødvendigt, at du enten har gennemført Lean Farming® Master Trainer eller på anden vis har viden om og erfaring med Lean i landbrug.

Hvis du har lyst til at være med, så kontakt mig. Så kan vi tale om hvilke muligheder, vi har for samarbejde. Det kan være fælles initiativer i dit land, konkrete projekter eller du har måske nye ideer?

Er du interesset i at høre mere, så kontakt mig på enten +45 3026 1500 eller sp@leanfarming.eu


Lean Farming® Business Partners

Thyas Künzle

Thyas Künzle

Landbrugslærer og rådgiver

Landwirtschaftliches Zentrum SG

Tel: +41 79 102 46 30

Mail: thyas.kuenzle@sg.ch

Thyas Künzle

Mit navn er Thyas Künzle. Jeg kommer fra Wattwil i Schweiz, hvor jeg voksede op på en typisk schweizisk kvæggård. Efter mine studier startede jeg min professionelle karriere på Landbrugscenter St.Gallen. Som lærer på landbrugsskolen i Flawil og som rådgiver for mælkeproducenter forsøger vores team at gøre hver gård lidt bedre hver dag.

Vores specialkvæghold har arbejdet med CowSignals® i flere år. Vores fokus er på at bygge og ombygge kvægstalde. Både koen og landmanden er i centrum for vores arbejde. Gode ​​arbejdsprocesser og arbejdseffektivitet er særligt vigtigt for os.

Vi har også arbejdet med Lean Farming siden 2023. Vi forsøger at anvende ideen om Lean Farming på schweiziske forhold.

Sibylle Möcklingshoff-Wicke

Sibylle Möcklinghoff-Wicke

Dipl. Ing. agr.

Innovationsteam Milch/LV Milch Hessen

Tel: +49 6172 7106294

Mail: i-team@milchhessen.de

Sibylle Möcklinghoff-Wicke, Tyskland

Hele mit professionelle liv til dato har været fokuseret på mælkeproduktion. Den grundlæggende baggrund herfor er lagt som barn, og den praktiske og naturvidenskabelige uddannelse (uddannelsen i landbrugsvidenskab) samt de yderligere kvalifikationer, jeg har opnået gennem årene, er nu et solidt grundlag for mit professionelle arbejde med rådgivning af mælkebedrifter.

Mit ansvarsområde omfatter spørgsmål vedrørende ledelse og drift, økonomi, arbejdstilrettelæggelse, bedriftsledelse og bedriftsudvikling. Et yderligere fokus er informationsstyring, som omfatter publikationer i den regionale og nationale fagpresse, foredrag og afholdelse af specialarrangementer i samarbejde med andre rådgivende organer.

Mit omfattende kendskab til mælkeproduktion har udviklet sig med de udfordringer, som mine konsulentkunder har stået overfor gennem årene. Mange års konsulentpraksis og erfaring, videreuddannelse som systemisk coach i landbruget og efteruddannelse i lean farming gør mig i stand til at yde en omfattende støtte til mælkebedrifter i forandringsprocesser. Ved at lede bedrifterne mod mere lean drift kan de vigtigste ressourcer – tid, kapital og frem for alt aktørerne på bedriften – udnyttes bedst muligt og dermed lægge grundlaget for en bæredygtig succesfuld bedriftsdrift.

Med over 30 års erhvervserfaring inden for mælkeproduktion er jeg meget fortrolig med diskussioner og udvekslinger med landmænd, konsulenter og dyrlæger og har et stærkt nationalt og internationalt netværk i branchen.

Stieneke Ijdema from Fruerlund Farm Management
Stieneke Ijdema

Stieneke Ijdema

Mælkeproducent og Lean-konsulent

Fruerlund Farm Management

Tel: +45 5329 8221

Mail: stieneke@fruerlundgaard.dk

Stieneke Ijdema, Danmark

Mit navn er Stieneke IJdema og jeg bor på Fruerlundgaard ved Kjellerup, hvor jeg sammen med min mand har en mælkeproduktion med 600 køer, der malkes med 9 Lely robotter.  På vores gård ser vi på CowSignals® og tænker Lean.

Jeg er uddannet lærer, men har arbejdet med i vores landbrug de sidste 25 år. Udover mit arbejde på gården har jeg været bestyrelsesmedlem af Landboungdom og Rabobank. Jeg har være ansat som bestyrelsesmedlem ved NoorderlandMelk, en leverandørforening, som forhandler mælk fra deres leverandør. Her havde jeg ansvar for mælkekvalitet, certificering og leverandørkontakt.

I 2020 stiftede jeg Fruerlund Farm Management, hvor jeg blandt andet træner og underviser landmænd i CowSignals® og Lean.  Jeg arbejder med mælkekvægsbesætninger, hvor jeg sammen med medarbejderne kigger på de signaler, køerne viser og laver forbedringer ved at bruge Lean. Arbejdsplanlægning, struktur og management er tit en del af det.  Det er en coachingproces for landmænd og deres medarbejdere.

  • Lean Manager + transformation Black Belt certificering (færdig sept. 2020)
  • Certificeret Cow Signal Master Trainer, 2018
  • People Signals, 2018
  • Young Stock Signals, 2019
  • Feeding signals, 2020
  • Stress Free Stockmanship, 2020
  • From dry to fresh, 2020
  • Hoof signals, 2020
Breno Rodrigues, Brasilien er Lean Farming Business Parter
Breno Rodrigues

Breno Silva Rodrigues

Industriel Ingeniør og Produktion Management Specialist

Flyde Consulting – Lean Farming Solutions

www.leanflyde.com

Tel: +55 12 98177 9090

Mail: leanflyde@gmail.com

Breno Rodrigues, Brasilien

Breno Rodrigues er en brasiliansk industri ingeniør og specialist i produktionsledelse. Han har en bred erfaring med at lede Lean Produktion og Lean Administration-projekter i globale organisationer i 8 år og har arbejdet inden for brancher såsom bilindustri, metallurgi, olie & gas og rumfart.

Siden 2018 har Breno fokuseret sin indsats og viden inden for Lean projekter i landbrug på grund af det høje implementeringspotentiale inden for brasiliansk agrobusiness. Udover tidligere erfaringer i USA og Argentina, har han haft lejligheden til at møde nogle Lean mælkeproducenter i Danmark.

Breno tager i øjeblikket en kandidatgrad i industriel ingeniørvirksomhed, hvis speciale er relateret til Lean mælkeproduktion. Er fascineret af ledelse af mennesker og effektivitet!

Jeffrey Bewley is a Lean Farming® Master Trainer
Dr. Jeffrey Bewley

Jeffrey Bewley, PhD, PAS

Kvægstalds- og Analytisk Specialist

Holstein Association USA  |   www.holsteinusa.com 

Tel: +1 270 401 8822

Mail: jbewley@holstein.com

Jeffrey Bewley, USA

Dr. Jeffrey Bewley er fra Rineyville, Kentucky, hvor han voksede op og arbejdede på sin bedstefars kvæggård. Han tog en B.S. i husdyrvidenskab (kvægproduktion) fra University of Kentucky i 1998. I 2000 afsluttede han sin M.S. i mælkeproduktion ved University of Wisconsin-Madison under ledelse af Dr. Roger Palmer med fokus på modernisering i mælkeproduktion. Hans ph.d.-arbejde under Dr. Mike Schutz ved Purdue University fokuserede på anvendelsen og økonomien i Precision Dairy Farming-teknologier. I 9,5 år var Jeffrey på fakultetet ved University of Kentucky som en specialist i Extension Dairy. Han har også arbejdet med IceRobotics, PerforMix Ernæring, BoviSync og Alltech. Dr. Bewley er i øjeblikket kvæganalyse og – innovations specialist hos Holstein Association USA og adjungerende professor ved Animal Science ved Western Kentucky University.

Jeffreys faglige interesser inkluderer Precision Dairy Monitoring teknologier, ydelseskontrol og analyse, Genetik og genomics hos malkekvæg, kompost stalde, management og staldkonstruktion, løsdriftstalde, management og bygning af stalde, mastitis management og forebyggelse og finansanalyser på kvæggårde.

Jeffrey Bewley modtog American Dairy Science Association Foundation Scholar Award i produktion og American Dairy Science Association Cargill Animal Nutrition Young Scientist Awards i 2015. Han blev udnævnt til Vance Publishing 40 Under 40 for Agriculture Award i 2014. Han sikrede over 7,5 millioner dollars i finansiering i løbet af sin forskningskarriere. Han har udgivet over 50 kollega-anerkendte publikationer, 110 mødesammendrag og 50 landbrugsfaglige tidsskriftspublikationer. Han har afleveret over 100 inviterede indlæg over hele verden. Han er et aktivt medlem af American Dairy Science Association og National Mastitis Council. Dr. Bewley er også en certificeret CowSignals-træner, en MEX-yversundhedscoach og en Lean Farming®-træner. Jeffrey Bewley er partner i konsulentfirmaet CowFocused Housing. Jeffrey forfølger sin lidenskab for kvæggenetik som partner inden for IceBlue Genetics og Fit Genetics. Han deltager i rådgivende bestyrelser i flere teknologiske virksomheder i malkekvægssektoren.

Simon Steiner is Lean Farming Certified Trainer
Simon Steiner

Simon Steiner
Ekspert i strategisk innovation, underviser, Future Developer

Future Farm Design – Løsninger til et landbrug tilpasset fremtiden

www.futurefarmdesign.com
www.neueagrarkultur.de
www.simonsteiner.de

Tel: +49 176 84844788

hello@simonsteiner.de

Simon Steiner, Tyskland

Simon er konsulent og forelæser for innovation og organisationsudvikling ved forskellige universiteter i Tyskland og Frankrig.
Han er ekspert inden for innovationsmetoder, New Skills, New Leadership og approch til forretningstransformation. I mere end 10 år har han hjulpet organisationer med at blive klar til fremtiden. Han underviser ledere og giver værktøjer, tilgange og tankegangen for agile organisationer. Han har ledsaget og uddannet startups, SMV’er, multinationale virksomheder samt universiteter, NGO’er, landbrugsvirksomheder og offentlige administrationer i komplekse transformationsprocesser.

Siden han var barn, lagde Simon altid særlig vægt på landbruget. Som iværksætter driver han en online-virksomhed for landbrugsudstyr og voksede op mellem tre landbrugsekstremer omkring sin familie: En lille, men alligevel rentabel 40 hektar stor gård (bedstefar / onkel), en stor, meget effektiv og super specialiseret 3000 hektar stor landbrugsvirksomhed (onkel / fætter) og en meget forskellig 250 hektar økologisk pionerfarm, hvor han voksede op (mentor / familieven).

De individuelle kampe hos hver enkelt og spændingen mellem disse ulige ekstremer i kombination med hans dybdegående viden om innovation, iværksætteri og udformning af fremtidens metoder har fået ham til at samle sin erfaring i et program, som han kalder Future Farm Design.
I dette program arbejder han med landmænd for at forberede deres gårde til fremtiden, for at udvikle nye forretningsmodeller og for at forblive manøvrerbare i tider med stor usikkerhed (VUCA). Simon inspirerer med at tænke ud af boksen og bruger effektive og praktiske metoder til dagligdagen.

I 2020 modtog Simon certifikatet “Lean Farming® Master Trainer” fra Lean Farming® i Danmark.

Vil du vide mere?

Du kan altid ringe eller skrive til mig på

Tel: +45 30261500

Mail: sp@leanfarming.eu